DKJO

Volleybalclub Mierlo

Get Adobe Flash player

Banner

De volleybalmannen van DKJO wonnen zaterdagavond in 't Hout het prestigeduel van Polaris-2: 3-1 (25-20, 25-21, 25-17, 23-25). De mannen uit Mierlo staan op de tweede plaats in de eerste klasse E, achter ActiveRooy uit Venray.


Toch waren er teleurgestelde gezichten na afloop van de wedstrijd. Lang zag het ernaar uit dat DKJO ook deze wedstrijd makkelijk met 4-0 ging winnen. De eerste drie sets liep het vrij soepel, maar in de vierde verloren de mannen echter de controle en een duur punt in de titelstrijd. "Dat is zuur, maar we hebben het aan onszelf te danken", analyseert manager Peter Smulders.

Samen met zijn dochter Nina zat hij op de bank om zijn mannen te coachen. "We pakken vrij gemakkelijk en snel de punten, maar in de laatste set geven we het dan helemaal weg. Een dergelijk vierde set is altijd lastig. Vermoeidheid begint dan een rol te spelen, maar nu verloren wij op het laatst de concentratie. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten. Er is nog geen man overboord. Wij spelen nog steeds voor het kampioenschap."

Laat dat nu net het punt zijn waar de schoen al een aantal jaren wringt bij DKJO. Bij promotie naar een hogere klasse zijn alle clubs verplicht om scheidsrechters te leveren die wedstrijden kunnen fluiten in de competitie. Ook DKJO. "Wij kunnen daaraan niet voldoen. Wij zijn vorig jaar kampioen geworden, maar onze plek is in overleg met de bond overgenomen door een andere ploeg", zegt Smulders. "De mannen die nu spelen hebben altijd op hoog niveau gevolleybald. De drang naar prestatie is daarom minder, maar dat wil niet zeggen dat we er niet elke wedstrijd voor gaan. We zijn een hechte vriendengroep, noemen onszelf ook altijd het vriendenteam. We hebben simpelweg de mogelijkheid niet om scheidsrechters te leveren. We hebben maar een gering aantal leden die aan de eisen voldoen en een opleiding duurt minstens een jaar. Buiten het feit dat we de mensen niet hebben, lukt het qua tijd ook gewoonweg niet. Ja, het is jammer dat we nog niemand hebben gevonden die zich hiervoor wil opgeven."

DKJO is momenteel weer druk bezig om met de jeugdteams opnieuw te bouwen aan een stabiele vereniging. De club is in een vrij korte periode veel leden kwijtgeraakt en moest daardoor ook inleveren qua teams. "Veel oud-leden kregen kinderen of konden het volleybal niet meer combineren met werk. Qua leden hebben wij een enorme terugval gehad waardoor we ook nog maar een gering aantal teams hebben. Er wordt nu vanuit de jeugd weer een stabiele basis gelegd voor de club. We hopen dat het fundament straks weer stevig komt te staan. We hebben altijd op hoog niveau gespeeld, dus het doet zeker wel wat met me dat de club momenteel niet zoveel teams in de competities heeft. Ik heb echter alle vertrouwen in de toekomst."

DOOR SANDRA SCHOLS

Adverteerders en Sponsoren